Nieuws

NIEUWS - JUNI 2020 | DRAADSTANGEN - NIEUWE DIMENSIES

Wij hebben nieuwe afmetingen toegevoegd aan ons assortiment DIN 976-1 draadstangen met diameters vanaf M4 en lengtes vanaf 16mm.

AFMETINGEN: - Diameters (d1): M4, M5, M6, M8 en meer. - Lengte (L): vanaf 16mm - Afschuining: type A, type B MATERIALEN: - Kwaliteiten: 4.8, 5.8, 8.8, 8.8, 10.9 - Roestvrij staal: A2, A4 - Messing

NIEUWS - MEI 2020 | NIEUWE BETAALMETHODEN IN ONZE ONLINE WINKEL

Betaalwijzen: - Bankoverschrijving: ING Amsterdam rekening IBAN: NL 39 INGB 066 96 41 243 - Krediet/debetkaart - Paypal

NIEUWS - FEBRUARI 2018 | MATERIALEN

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende materialen die wij uit voorraad of op aanvraag kunnen leveren:
Titaan graad 2, 5 en 7
Aluminium P40 en P60
Koper (als Cu5 en Cu7)
Hastelloy ®
Inconel ®
Uranium B6
Monel ®
Duplex en Superduplex
21CrMoV5-7
Nimonic ®
Zeron
Zirkonium
Tantaal
Roestvrij staal 310, 316L, 316Ti, 321, 409L
Bovendien kunnen wij op verzoek elk ander materiaal aanbieden.

 

NIEUWS - OKTOBER 2017 | TRAPEZIUMVORMIGE DRAADSTANGEN EN MOEREN

Trapeziumvormige draadstangen worden gebruikt om een roterende beweging om te zetten in een lineaire beweging (of omgekeerd).

Wij leveren de volgende trapeziumvormige onderdelen:

  • Draadstangen van staal of roestvrij staal (1 en 3 m).
  • Zeskantmoeren van staal, roestvrij staal of brons.
  • Ronde moeren van staal, roestvrij staal of brons.

 

 

NIEUWS - MAART 2017 | RING VAN AANPASSING - ONZE VERLAAGDE PRIJZEN

DIN 705
DIN 705 stelringen worden het meest gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in zwart en gegalvaniseerd staal of roestvrij staal A2 en A4.

DIN 703
DIN 703 stelringen komen het minst voor. Deze ringen hebben een grotere buitendiameter en worden vooral gebruikt voor zwaardere toepassingen.

 

Speciaal
Naast de standaardelementen zijn er ook gesplitste stelringen met één en twee tussenruimten. Het voordeel is dat deze het oppervlak niet beschadigen. Een ander voordeel van de dubbele splitring is dat hij gemakkelijk te demonteren is.
Dit artikel is verkrijgbaar in zwart staal en ook in roestvrij staal. Wij kunnen beide leveren.
Naast de standaardafmetingen kunnen wij ook speciale pasringen met verschillende binnen-/buitendiameters leveren.

 

 

 

NIEUWS - FEBRUARI 2017 | MINDER VOORKOMENDE SOORTEN DRADEN

 

 

ENGELS EN AMERIKAANS DRAAD

Naast de metrische draad die in Europa wordt gebruikt, bieden wij ook producten aan met Engelse draad (BA, BSW, BSF, BSP) en Amerikaanse draad (UNC, UNF, UNS, TNP). 
- Van de kleinste tot de grootste schroeven.
- Van draadstangen tot moeren.
- Van materialen zoals gegalvaniseerd staal tot roestvrij staal.

 

TRAPEZIUMVORMIGE DRAAD
Trapeziumvormige draadstangen worden gebruikt om een roterende beweging om te zetten in een lineaire beweging (of omgekeerd).
Wij leveren de volgende trapeziumvormige onderdelen:
- Draadstangen van staal of roestvrij staal (1 en 3 m).
- Zeskantmoeren van staal, roestvrij staal of brons.
- Ronde moeren van staal, roestvrij staal of brons.
Wij leveren ook flensmoeren, vierkante moeren, aangepaste schroefdraad en linkse schroefdraad.


FIJNE PITCH
De fijne metrische schroefdraad wordt vooral gebruikt in de automobielindustrie. De spoed van de bout is kleiner, wat betekent dat bouten minder snel loskomen door trillingen. Kroonmoeren met fijne spoed en borgmoeren worden ook gebruikt in toepassingen waar een fijne afstelling vereist is. Wij leveren bouten met een fijne spoed in een reeks materialen van maat M2 tot M110.


LINKSE DRAAD
De meeste schroefdraden zijn rechtsdraaiend, wat betekent dat de schroef met de wijzers van de klok mee wordt aangedraaid. Linkse schroefdraad is echter ook verkrijgbaar voor speciale toepassingen, zoals de montage van linkse pedalen voor fietsen of gasflessen. Wij leveren standaardschroeven met linkse en rechtse schroefdraad. Speciale artikelen met linkse draad kunnen op bestelling worden gemaakt.

 

 

NIEUWS - JANUARI 2017 | AL METAL BV

Al Metal BV is een internationale leverancier van bevestigingsmaterialen. Door ons netwerk en de combinatie van flexibiliteit, service en persoonlijk contact zijn wij andere bedrijven een stap voor op het gebied van speciale bevestigingsmaterialen.

Wij bieden ongeveer 50.000 verschillende soorten schroeven, moeren, sluitringen, klinknagels, enz. in diverse materialen. Zoals roestvrij staal A2 en A4, staal 8.8, 10.9, 12.9 met verschillende coatings, messing, kunststof, aluminium, titanium, enz.

Naast de moeilijk te vinden artikelen hebben wij ook grote voorraden standaarden in ons magazijn in Veghel (Nederland).

Samen met Al Metal Special Metal Parts BV verkopen wij bevestigingsmaterialen zowel nationaal als internationaal. Naast twee kantoren in Nederland hebben wij verkoopagenten in Zuid-Amerika en kantoren in Portugal, Spanje en Duitsland.

 

 

NIEUWS - NOVEMBER 2016 | STUK LEVERING EN ETIKETTERING

Wij bieden de mogelijkheid om producten per stuk te bestellen, per telling. De artikelen worden zorgvuldig herverpakt in kleine zakjes of doosjes. De verpakkingen kunnen worden voorzien van een etiket met de beschrijving van het artikel, ons logo of het logo van de klant. 

 

 

NIEUWS - OKTOBER 2016 | BEVESTIGINGSMIDDELEN IN DE MEUBELWERELD

De diversiteit in de toepassing van bevestigingsmiddelen is enorm. Al Metal is een trouwe leverancier van Artifort. Onze inbusschroeven hebben een mooie plaats in het ontwerp van René Holten voor Artifort. Artifort stoelen, tafels en sofa's vullen de huizen van designliefhebbers over de hele wereld. Zij zijn ook te zien in musea zoals het Museum of Modern Art in New York en het Centre Pompidou in Parijs. Sinds 1890 creëert Artifort designmeubelen die mensen van generatie op generatie hebben aangetrokken. In de vorige eeuw hebben ontwerpers als Kho Liang Ie, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt met iconische klassiekers bijgedragen aan de basis van het Artifort DNA. Anno 2016 wordt de Artifort-stijl nog steeds bepaald door kwaliteit, tijdloos design, comfort en innovatie. Het is geweldig dat Al Metal kan bijdragen aan dit succes.

 

 

 

NIEUWS - SEPTEMBER 2016 | MARITIEME BEVESTIGINGSMIDDELEN

Al Metal heeft een breed assortiment hoogwaardige schroeven en bevestigingsmiddelen van aluminium, messing en roestvrij staal. Voor de aankoop van uw bouten, sluitringen, moeren, kettingen, haken, walsdraad, klemmen, klinknagels, pennen, enz. bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren wereldwijd per koerier voor scheepsreparatie en dokdiensten. Wij leveren ook uit voorraad schroeven met verzonken kop in A4 en Torx, een veel voorkomend item in de boot- en jachtbouw.

 

 

 

NIEUWS - JULI 2016 | BETROUWBAAR VASTZETTEN MET ZELFBORGENDE MOEREN

Een zelfborgende moer (DIN 985), ook wel borgmoer genoemd, is een moer die bestand is tegen losraken door trillingen of beweging.

De moer heeft een plastic binnenkraag die wordt aangedraaid bij het vastdraaien op de bout of tapbout. Borgmoeren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kwaliteiten, wij leveren ook moeren met een fijne spoed.

 

 

NIEUWS - JUNI 2016 | DRAADSTANGEN TEGEN GEREDUCEERDE PRIJZEN

De draadstangen in de voorraad van Al Metal zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, lengtes en coatings. Volgens de wensen van de klant kunnen wij de staven laten snijden of produceren op elke lengte, van 5 mm tot 3000 mm. Een breed assortiment van roestvrij staal A2/A4, aluminium, titanium en diverse staalsoorten ligt voor u klaar in ons magazijn.

 

 

 

NIEUWS - APRIL 2016 | BLINDKLINKNAGELS VOOR EEN CONSTANTE VERBINDING

Blinde klinknagels zijn een uitstekend alternatief voor gelaste en geschroefde verbindingen. Deze klinknagels, ook popnagels genoemd, hebben talrijke voordelen en mogelijkheden.

Het grootste voordeel is dat de blindklinknagel geschikt is voor onderdelen en constructies die slechts van één kant bereikbaar zijn. De blindklinknagelverbinding is zeer solide en betrouwbaar. 

 

 

 

NIEUWS - MAART 2016 | HIJSEN MET OOGBOUTEN EN MOEREN

Oogbouten en oogmoeren zijn het antwoord wanneer u voorwerpen wilt optillen, daarom worden deze 2 producten ook oogbouten genoemd. Al-metaal biedt verschillende maten in C15 en A2/A4 en voor kritische toepassingen, ook volgens DIN 580 en DIN 582.

Elke maat heeft zijn eigen werklastlimiet. Dit is de maximale veilige werkbelasting die de bout of moer kan hebben. Er is een verschil tussen verticaal heffen met een hoek van 0 graden en de lasthoek, die maximaal 45 graden moet zijn.

 

Oogbouten in overeenstemming met de norm zijn gemarkeerd volgens:

  • Werklastlimiet
  • Identificatie van het materiaal
  • Grootte (zonder capaciteitsindeling)
  • Symbool van de fabrikant
  • CE-markering
  • Soms met een pijl

NIEUWS - FEBRUARI 2016 | DE VOORDELEN VAN HET TWO-BIN SYSTEEM

Het Two-Bin-systeem (ook bekend als Kanban) is een eenvoudig, flexibel en transparant logistiek systeem: onderdelen liggen altijd klaar en ontbreken nooit.

De voorraad kleine onderdelen, zoals schroeven, is verdeeld over twee dozen. De klant gebruikt de onderdelen uit de eerste doos. Zodra deze leeg is, zal de tweede doos worden gebruikt en de lege zal worden bijgevuld door Al Metal en op regelmatige basis worden vervangen. Op die manier zult u nooit zonder bouten, moeren of sluitringen komen te zitten en zullen uw interne kosten aanzienlijk dalen.

Wij beheren uw voorraad, zodat u zich veilig op andere taken kunt concentreren.

Het Two-Bin-systeem zal zowel de voorraadkosten als de doorlooptijd verminderen. Voor meer informatie over het systeem kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 

 

NIEUWS - JUNI 2015 | TITANIUM EN ALUMINIUM SCHROEVEN

Onze lichtmetalen bevestigingsmiddelen zijn veel goedkoper door het grote ingekochte volume. Wij hebben een grote voorraad Titanium Grade 2 en Aluminium P40 / 60 schroeven. Al Metal Special Metal Parts is ook gespecialiseerd in de levering van Hastelloy, Monel, Inconel en Duplex bevestigingsmiddelen.

 

 

 

NIEUWS - MEI 2015 | RINGEN PLAATSEN

Stelringen volgens DIN 705 zijn de meest voorkomende. Deze ringen met stelschroeven zijn het meest effectief wanneer ze worden gebruikt in combinatie met een asmateriaal dat zachter is dan het materiaal van de stelschroef, b.v. volgens DIN 916 of 553. Wij leveren deze ringen tegen zeer concurrerende voorwaarden.
Zij zijn uit voorraad leverbaar in gesneden staal en roestvrij staal.

 

 

 

NIEUWS - APRIL 2015 | SCHIJVENWASMACHINES

Schijfringen zijn bijzonder geschikt voor toepassingen die een hoge sterkte vereisen, zowel bij statische als dynamische belasting. Wij hebben ze op voorraad volgens DIN 2093. Wij kunnen schijfringen op maat leveren. Ook in speciale materialen, zoals roestvrij staal, zuurbestendig en hittebestendig materiaal.

 

 

 

NIEUWS - MAART 2015 | SPECIALE SCHROEVEN EN MOEREN

Al Metal staat bekend om het leveren van speciale schroeven en moeren volgens tekeningen of monsters. Wij hebben verschillende productiemogelijkheden, ook voor kleine hoeveelheden. Het is een dagelijkse uitdaging producten te leveren die andere leveranciers niet in hun assortiment hebben. Wij doen dit in alle maten en in alle beschikbare legeringen.

 

 

 

NIEUWS - FEBRUARI 2015 | SCHROEVEN BOREN

Voor hout en staal, of voor plaatstaal en profielen. Volgens DIN 7504, met verschillende kopvormen, ook in roestvrij staal. Wanddikte tot 7 mm. Voorboren niet nodig met vleugelboorschroeven. Verschillende soorten boorschroeven voor PVC en aluminium ramen. Hardhouten schroeven met een kleine kop zijn verkrijgbaar voor platforms. Boren, schroeven of verzinken in één stap. Ook verkrijgbaar in roestvrij staal A4.

 

 

 

 

 

NIEUWS - JANUARI 2015 | TRAPEZIUMVORMIGE DRAADSTANG EN MOER

Trapeziumvormige draadstangen in staal en roestvrij staal tegen concurrerende prijzen. Verkrijgbaar met linkse en rechtse draad. De moeren zijn zeskantig of rond en vindt u in onze online-shop volgens DIN 103.

 

Copyright © 2020